HAARLEM – De finale van het televisieprogramma Maestro is gewonnen door Maartje van de Wetering uit Den Bosch. De actrice uit ‘Flikken Rotterdam’ mocht na een tweestrijd met actrice Hadewych Minis de Gouden Baton mee naar huis nemen. In het programma moeten bekende Nederlanders zich in acht weken ontwikkelen tot dirigent.

Beide dames moesten in de finale een zelfgekozen én een vastgesteld stuk dirigeren. Dat vastgestelde stuk was de Vijfde Symfonie van Beethoven, een razend moeilijk stuk voor zelfs de meest doorgewinterde dirigent.

Van de Wetering was de grote sensatie in de eerste afleveringen en leek dus goede kans te maken op de winst. Die reputatie maakte ze in de finale waar. Voor haar eerste stuk, ‘Mambo’ uit de film West Side Story, kreeg ze een tien van alle drie de juryleden.

Tienen
En de kenners waren ook heel positief over haar invulling van Beethoven. Hiervoor scoorde ze twee tienen en een negen. Jurylid Vincent zei over haar optreden: “Er waren wat kleine rafeltjes, maar het geheel was heel mooi.” Het orkest, dat ook een cijfer mocht geven, was ook erg positief over haar optredens. Zij gaven voor beide stukken een negen.

Concurrent Hadewych Minis kreeg ook veel lof, maar wel net iets minder punten, zowel van de jury als door het orkest. De doorslaggevende beslissing werd in het programma echter gemaakt door het publiek. Die gaven Van de Wetering 61 procent van de stemmen, terwijl concurrent Hadewych Minis 39 procent kreeg.

Van de Wetering kon in haar blijdschap alleen uitbrengen dat ze het ‘waanzinnig’ vond en ‘een kroon op mijn carrière’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here